• Наші кращі пропозиції для вас і ваших друзів!

  • Детальніше
  • Безкоштовна доставка по Києву при замовленні від 2 000 гривень.

  • Детальніше
Зворотний дзвінок
0
За вашим запитом нічого не знайдено. Спробуйте уточнити запит

Ви будете здивовані, коли дізнаєтеся як правильно вибирати мийку на кухню

зміст

  1. Як вибрати мийку на кухню легко і безпомилково в 2019 році
  2. Як вибрати мийку для кухні за розміром, формою і матеріалом
  3. Як установити кухонну мийку і доглядати за нею
  4. Який виробник кухонного миття кращий

На кухні важливо все, не тільки зручне розташування меблів або багатофункціональної техніки. Кожен елемент - це ланцюжок комфорту і гарного настрою господині.


При виборі слід врахувати всі особливості простору, а також зручного розташування мийки, її обсягу, розміру і матеріалу виготовлення.

Виробники сьогодні продумали всі деталі і пропонують величезну кількість раковин на кухню, кожна з яких має свої плюси і мінуси, з ними потрібно ретельно ознайомитися перед вибором.

Як вибрати мийку на кухню легко і безпомилково в 2019 році

Якісна і зручна мийка перетворить рутину в даний забезпечення. Якщо ви плануєте замінити меблі або втомилися від зношеного виду старої раковини, прийшов час доглянути нову модель удосконаленої функціональності. Але перш за все, слід точно знати, як правильно вибрати мийку на кухню і визначитися з критеріями до нового обладнання.

Оскільки ви вже знаєте всі недоліки старої моделі, перед тим, як вибрати мийку на кухню, слід скласти список вимог. Таким чином, ви легко визначитеся в покупці.

Якщо ви в роздумах, як вибрати мийку на кухню, поради професіоналів допоможуть в цьому нелегкому процесі. В першу чергу потрібно відштовхуватися від основних характеристик.

  1. На перше місце ми поставимо дизайн , нова раковина повинна вписуватися в інтер'єр кухні.
  2. Друга характеристика - глибина моделі , її підбирають з урахуванням параметрів сковорідок і каструль, які є в господарстві.
  3. Матеріал мийки не повинен створювати додатковий шум під час миття посуду або продуктів, слід підібрати модель з шумопоглинаючими накладками.
  4. Стійкість матеріалу до побутової хімії і температурних перепадів.
  5. Варіанти монтажу раковини, вона повинна бути надійно закріплена в стільниці.

Важливо також, перед тим, як вибрати мийку на кухню, враховувати розташування меблів і площа простору. Для маленьких приміщень недоцільно встановлювати габаритні моделі з декількома чашами і вушками для сушки посуду.

Як вибрати мийку для кухні за розміром, формою і матеріалом

Як вибрати хорошу мийку на кухню з точки зору практичності, функціональності і комфорту, а також з урахуванням площі кімнати і частоти її відвідування? Давайте розбиратися більш детально.


За формою і розмірами

Сьогодні в торговельній мережі представлений широкий асортимент мийок на кухню як за формою, так і за розмірами:

  • Квадратні - основні розміри мийок на кухню 50 * 50 і 60 * 60 см. Вони зручні, місткі і функціональні, крім того, широкий асортимент дозволяє підібрати модель відповідно до дизайну інтер'єру.
  • Кухонна мийка Franke Maris MRG 611-62 (114.0381.006) онікс

    Кухонна мийка Franke Maris MRG 611-62 ( 114.0381.006) онікс

    Характеристики:

    розмір 62 х 50 см

    мінімальна ширина шафи 45 см

    матеріал - фрагранит

    глибина чаші 20 см

    мийка реверсивна



  • Прямокутні мийки на кухню - основні параметри від 55 * 50 до 50 * 125 см, і це далеко не повний перелік розмірів. Чаші досить зручні, крім того, вони ідеально підходять для вузьких стільниць.
  • Кухонна мийка Grohe K700 31580SD0

    Кухонна мийка Grohe K700 31580SD0

    Характеристики:

    розміри: 464 х 864 мм

    1 чаша: 400 х 800 х 200 мм

    мінімальна ширина тумби під мийкою: 900 мм

    обробка: Матована сталь (сатин)



  • Круглі мийки на кухню мають діаметр чаші від 45 см до 51 см, їх зручно мити, оскільки кути всередині чаші відсутні. Вони набагато ширшими прямокутних, але підібрати раковину з додатковими секціями досить проблематично.
  • Кухонна мийка Franke Ronda ROG 611-62 (114.0381.072) онікс

    Кухонна мийка Franke Ronda ROG 611-62 ( 114.0381.072) онікс

    Характеристики:

    Розмір 620 х 500 мм

    ширина шафи 45 см

    розмір чаші ∅ 400 × 200

    ніша 600 × 480 мм



  • Трикутна - прекрасне рішення, якщо потрібна максимальна економія площі. Кутові мийки на кухню, фото яких представлені в каталогах виробників, прекрасно підходять для Г-образного розміщення гарнітура.
  • П'яти і шестикутні - сучасна пропозиція виробників, моделі доповнені бічними крилами. Раковини можуть бути встановлені як уздовж стільниці, так і в кутку.
  • Кухонна мийка Franke Euroform EFG 682-Е (114.0355.448) графіт

    Кухонна мийка Franke Euroform EFG 682-Е (114.0355.448) графіт

    Характеристики:

    матеріал фрагранит

    DuraKleen® Plus

    кутова врізна

    антибактеріальне покриття Sanitized




Рада! Розміри мийок на кухню повинні бути підібрані таким чином, щоб відстань від бортів до стіновий поверхні і краю стільниці залишалося не менше 50 мм.


Тепер ви знаєте, як вибрати мийку на кухню за формою, визначимося з глибиною чаші. Золотий стандарт, який підходить для середньостатистичної сім'ї - від 16 см до 20 см. Чаша більшого розміру буде незручною, доведеться нахилятися під час миття посуду. Але якщо вам часто доводиться мити дека і великі каструлі, вибирайте глибоку тару.

Раковини з глибиною до 16 см менше місткі, крім того, з них буде постійно розбризкується вода. Цей варіант підійде для малогабаритних кухонь, коли весь простір розраховується з точністю до сантиметра.

За типом установки

Мийки по типу установки підрозділяються на чотири види:

  • Накладні мийки на кухню - встановлюються на стільницю аналогічно кришці. Це прекрасний варіант для модульного кухонного гарнітура.
  • Врізні - монтаж раковин виконується безпосередньо в стільницю, в якій попередньо вирізається отвір. Вони злегка виступають над поверхнею.
  • Вбудовувані - один з найбільш дорогих варіантів. Такі мийки зустрічаються досить рідко, їх монтаж повинні виконувати тільки професійні майстри, оскільки від цього залежить експлуатація чаші.
  • Кухонна мийка Franke Ronda ROG 611-62 (114.0381.069) білий

    Кухонна мийка Franke Ronda ROG 611-62 (114.0381.069) білий

    Характеристики:

    розмір 54 х 44 х 18 см

    мінімальна ширина шафи 60 см

    матеріал - нержавіюча сталь

    матова монтаж під стільницю



  • підстольний - встановлюються нижче рівня стільниці, завдяки такому монтажу вони набагато зручніше в експлуатації, гігієнічніше, виглядають естетично, але і ціна у них найвища.
  • Кухонна мийка Franke Maris MRX 110-50 (122.0543.996)

    Кухонна мийка Franke Maris MRX 110-50 (122.0543.996)

    Характеристики:

    розмір 54 х 44 х 18 см

    мінімальна ширина шафи 60 см

    матеріал - нержавіюча сталь

    матова монтаж під стільницю



За матеріалом виготовлення

Не можна сказати, яка раковина краще, кожен матеріал має свої плюси і мінуси , тому важливо детально розібратися в характеристиках перед вибором.

  1. Емальовані чаші - це найпростіший і бюджетний варіант з невисокими експлуатаційними характеристиками. Покриття може відколотися навіть від невеликого впливу, це стане причиною корозії. На жаль, чаші мають тільки стандартні форму, кутову мийку на кухню знайти неможливо.
  2. Мийки на кухню з нержавійки мають достатню міцність і великим терміном служби. Чаші виготовлені зі сплаву сталі (72%), хрому (18%) і нікелю (10%). Їх надійність залежить від товщини стінок, оптимальні показники від 2 мм, але і вартість таких моделей буде вище. Раковини можуть бути глянцевими або полірованими, матовими або структурованими.
  3. На глянсовою нержавійці можуть залишатися плями від крапель води, тому після миття посуду раковину потрібно витирати насухо. Ще один нюанс відзначають користувачі - гучність мийки, для попередження такого ефекту слід купувати чаші з прогумованої підкладкою.
  4. Керамічні мийки , в їх основі лежить фаянс, фарфор і захисний шар з емалі. Це прекрасне рішення для класичних інтер'єрів, а також для кантрі і Провансу. Колірна гамма різноманітна, але і вартість таких моделей досить висока.
  5. Раковини з штучного каменю виготовляють з мармурової крихти, акрилової смоли і аналогічних компонентів. Це досить міцні матеріали, на чашах не помітні краплі води і невеликі забруднення, вони прості в догляді і чудово вписуються в будь-який інтер'єр.
  6. Відзначимо і кілька мінусів штучних матеріалів . У чаші може залишитися слід від гарячої посуду, а також вони схильні до фарбування продуктами харчування, наприклад, буряком. Та й вартість їх набагато вище, ніж у більш простих аналогів.
  7. Гранітні мийки на кухню - еталон міцності, вони не бояться механічних пошкоджень і відрізняються довговічністю, правда, тільки в тому випадку, якщо вміст граніту в них вище 80%. До переваг чаші віднесемо і дизайн, раковина завжди буде виглядати стильно і достойно в будь-якому інтер'єрі. Недоліків у гранітній чаші тільки два: висока вартість і велику вагу.

Як встановити кухонну мийку і доглядати за нею

Роботи з монтажу чаші можна виконати своїми руками. Перед тим, як встановити мийку на кухню, потрібно підготувати набір інструментів:



  • маркер для розмітки;
  • дриль і шуруповерт;
  • набір викруток;
  • кріплення;
  • лобзик;
  • наждачку;
  • герметик з антисептиком.

Установка накладної мийки на кухні труднощів не викличе, вона виконує роль кришки і надівається на шафку. Тут важливо виготовити модуль повністю під розміри раковини.

Установка врізного миття на кухні своїми руками трохи складніше, вона складається з наступних етапів:

  1. Правильно виконати виміри і вирізати отвір.
  2. Приміряти чашу, потім відшліфувати місце зрізу.
  3. Помилитися зріз герметиком, після його висихання встановити мийку на кухню на необхідній висоті.
  4. Встановити сифон, змішувач і підключити воду.

Для монтажу підстольний або вбудовуваних моделей краще звернутися до професіоналів. Вони визначать, що потрібно для установки мийки на кухню, і виконають всі роботи більш якісно.

Вибрати раковину - це тільки половина справи, важливо правильно за нею доглядати, тоді і вона відплатить тим же і буде довго радувати господарів прекрасним видом. Тут рекомендації досить прості:

  • Після кожного миття посуду промивати чашу звичайною водою і витирати поверхню насухо.
  • 2-3 рази в тиждень промивати стінки миючими засобами.
  • Для більш глибокої і якісної очистки слід купити побутову хімію, призначену для даного матеріалу мийки.

Який виробник кухонного миття кращий

Ще на один фактор обов'язково звертайте увагу при виборі - це на виробників кухонних мийок. Ім'я компанії, її репутація на ринку, багаторічна історія розвитку, надійність є кращими гарантами якості і безпеки раковин.

Найвищу репутацію на ринку придбали такі бренди кухонних мийок,

  • «Franke» - провідний виробник кухонного миття, компанія випускає моделі з 1-2 чашами різного розміру. Раковини виконані з високоміцного фраграніта, який забезпечує високу зносостійкість виробів.
  • «Marmorin» - виробник кухонних мийок випускає ексклюзивні моделі, доповнені бічними крилами. Велика розмаїтість відтінків дозволяє підібрати чашу під будь-який дизайн.
  • «Blanco» - один з кращих виробників кухонних мийок реалізує ідеї для прогресивного приміщення. Максимальний функціонал, великий вибір матеріалів, можна знайти ідеальне рішення для втілення найсміливіших ідей на вашій кухні.
  • «Duravit» - виробник кухонного миття відрізняється оригінальними дизайнерськими ідеями з різноманітною комплектацією. Це вибір для тих, хто не любить простих рішень і звичайних речей.

Як бачите, вибір ідеальної чаші - справа непроста, перед покупкою необхідно скласти план і визначитися з основними критеріями і вимогами. Тільки така послідовність допоможе швидко прийняти рішення про покупку.

Товари з цієї статті

кухонна мийка franke maris mrg 006 онікс купити
кухонна мийка franke impact img 844 бежевий купити
Кухонна мийка Franke SID 611-78 XL SLIM (114.0497.960) чорний тектонайт
купити кухонна мийка apell circum 510 мм civiFripc
Кухонна мийка Grohe K400 31567SD0
Кухонна мийка Franke Urban UBG 610-78 114.0574.958